Trustpilot

Vejledende helbredsmæssige køretest

Hvornår vejledende helbredsmæssige køretest?

Du kan blive bedt om at gå op til en vejledende helbredsmæssige køretest, hvis politiet eller egen læge får begrundet tvivl, om en person, der ønsker at få eller har kørekort, har det tilstrækkelige helbred til sikkert at kunne køre bil eller andre køretøjer.

Formålet

Formålet med køretesten er at vurdere, om din helbredsmæssige tilstand, eksempelvis alders- eller sygdomsbetinget svækkelse, har en negativ indflydelse på evnen til at køre bil. Køretesten bruges således til at kunne vurdere om kørekort skal udstedes eller fornyes, om man har brug for særlig indretning af køretøjet, eller om man bør stoppe med at køre bil.

Hvad bliver jeg testet i

​Du bliver testet i følgende elementer: Testen kan tage op til 60 minutter.

Hukommelse

Du skal kunne huske en anvisning – fx ”kør til højre ad første sidevej” – også efter at være blevet afledt af almindelig samtale.

Orientering

Du skal kunne placere køretøjet i den korrekte vejbane efter planlagt rute mod et fastlagt mål • Bakning • Almindelig parkering mellem køretøjer.

Rum-og retningssans

Du skal kunne tage hensyn til korrekt bremseafstand til forankørende køretøjer. Du skal kunne afpasse hastigheden til forholdene, eksempelvis trafikale og vejrmæssige forhold. Du skal kunne vise, at du eksempelvis behersker orienteringer, vigepligter og placering ved bl.a. svingning.

Koncentrationsevne

Den prøvesagkyndige skal sikre sig, at der ikke er tegn på træthed/svigtende koncentrationsevne under kørslen.

Færdselsregler

Derudover kan den prøvesagkyndige stille enkelte teoretiske spørgsmål for at vurdere, om du har tilstrækkeligt kendskab til færdselsreglerne

​​

Hvad kan udfaldet af køretesten blive

Den prøvesagkyndige vil på baggrund af sine observationer under køretesten indstille følgende tre muligheder:

  • At kørekortet kan udstedes eller fornyes, evt. på baggrund af krav om særlige vilkår eller indretning af køretøjet.
  • At kørekortet pga. alders-eller sygdomsbetinget svækkelse ikke kan fornyes.
  • ​At der indkaldes til en kontrollerende køreprøve fordi køretesten har vist et manglende kendskab til færdselsregler, manglende orienteringer eller farlig betjening af køretøjet, der ikke har årsag i alders-eller sygdomsbetinget svækkelse.

Såfremt der indkaldes til en kontrollerende køreprøve, skal man både til en teoriprøve og en praktisk køreprøve, hvor kravene er højere end ved en vejledende helbredsmæssig køretest. Det vil derfor være en god ide, at modtage undervisning hos en kørelærer før den kontrollerede prøve.​​

Se priserne her

Ønskes der mere information? Klik her.

Anmeldelser fra Trustpilot​

Simon Wulff Fischer

Super fed køreskole! De holder 100% hvad de lover, og man føler sig virkelig velkommen. Havde fornøjelsen af både Henning, Stefan og Hassan som alle har været en fornøjelse!

Bitten Helmersen

Begge vores døtre har været super glade for Steffans undervisning. Varme anbefalinger herfra.

Kent Langstrup Wexøe

Fantastisk! Det gik hurtigere end forventet. Super god køreskole, med de sødeste medarbejdere. Og til overkommelige priser. Jeg kørte selv med Hassan, som er super behagelig og fagligt kompetent. De giver en overblikket over alt hvad der behøves for at klare prøverne. Ingen problemer, kan kun anbefales. 5 store stjerner!