Trustpilot

Regler for generhvervelse af kørekort

Der er flere regler for, hvordan du skal gøre, når du har fået betinget/ubetinget dom eller et kørselsforbud. Hos HM Køreskole ApS kan vi hjælpe med generhvervelse af kørekort til bil for bilister i blandt andet Hillerød, Helsingør, Frederikssund, Holte og omegn.

Betinget dom

Ved en betinget dom har du stadig dit kørekort. Du kan tidligst starte med din ansøgning, når du har modtaget en indkaldelse til kontrollerende køreprøve fra politiet. Der vil der stå din sidste frist for hvornår du skal have bestået din praktiske køreprøve.

Ubetinget dom

Ved en ubetinget dom har du mistet dit kørekort. Du kan tidligst starte med din ansøgning, når din dom er udløbet. Hvis du er blevet dømt for alkohol eller narko, skal du have gennemgået et ANT-kursus (alkohol-narko-trafikkursus), før du kan bestille en teoriprøve. ANT-kursus kan du tilmelde dig til her. Priser fremgår af deres hjemmeside.

For både betinget og ubetinget dom

Derefter skal du starte med at lave en tilmelding til vores køreskole. Når du har modtaget en bekræftelse fra os, skal du lave en ansøgning. Den kan du skrive ud på Færdselsstyrelsens hjemmeside. Klik i øverste højre hjørne under ”mere information”, dernæst ”ansøgning om kørekort” – så vil du kunne downloade denne ansøgning, som du kan udfylde online og dernæst udskrive og underskrive den inden du tager på borgerservice. Du kan også få en ansøgning på borgerservice og udfylde ansøgningen der.

Husk at tage din indkaldelse til kontrollerende køreprøve eller din dom med til borgerservice sammen med din ansøgning. Når din ansøgning er blevet godkendt, er vi klar til at bestille en teoriprøve.

Som regel, når det er en betinget dom, vil borgerservice kunne godkende din ansøgning med det samme. Men er det en ubetinget dom, skal ansøgningen videresendes til politiet. Der kan godt gå længere tid afhængigt at sagen og hvor travlt politiet har.

Har du fået kørselsforbud?

Når du har fået kørselsforbud, må du ikke køre mere. Du kan tidligst starte med din ansøgning, når du har afleveret dit kørekort og hele din sag er færdigbehandlet. Du skal have modtaget et brev fra politiet om, at du har fået et kørselsforbud og du nu må starte på generhvervelse af kørekort hos en køreskole.

Hvis du er blevet dømt for alkohol, skal du have gennemgået ANT-kursus, før du kan bestille en teoriprøve. Hvis du er blevet dømt af Stoffer, f.eks. narko skal du have gennemgået ANT-kursus og have gennemgået 8 teorilektioner og 8 praktiske kørelektioner på din køreskole.

Andre årsager, f.eks. 2 klip indenfor 3 år, skal du have gennemgået 8 teorilektioner og 8 praktiske kørelektioner på din køreskole. Derefter skal din lektionsbog godkendes af borgerservice, før du kan bestille en teoriprøve.

Teoriprøve

Du kan vælge selv at bestille en teoriprøve på borgerservice eller lade os gøre det. Du skal beregne god tid til din teoriprøve, da der kan være ventetid. Derfor er det en god idé at planlægge, hvornår du regner med at være klar til at kunne tage en teoriprøve.

Du vil modtage en online kode af os, til du kan lave selvstudium af det teoretiske stof. Hvis du har meget svært ved selv at læse op til teoriprøven, kan du tilmelde dig vores klasseundervisning, som foregår hver mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag.

Praktisk køreprøve

Vi får besked fra borgerservice, når du har bestået din teoriprøve. Men derfor vil vi da gerne have en SMS eller en opringning om, hvordan det er gået.

Vi bestiller en praktisk køreprøve for dig – du skal regne med ventetid. Lige så snart vi har en dato til din praktiske prøve, vil vi kontakte dig for lidt øvelseskørsel inden prøven. Vi regner selvfølgelig med, at vi ikke skal lære dig at køre, da du jo har kørt tidligere. Til øvelseskørsel vil vi forklare, hvad der skal ske til den praktiske køreprøve – og hvad de køresagkyndige kigger efter.

Vi ved, at der nok er kommet en del dårlige vaner, vi skal vænne dig af med. Du har måske også lige glemt, hvordan man orienterer sig i trafikken. Vi viser dig lige byen, så du ved, hvor du kommer til at køre til din køreprøve.

På selve prøvedagen vil vi mødes lidt før, så vi lige kan gennemgå alt det tekniske, du skal kunne svare på. Dernæst er der også lidt tid til let opvarmning, før vi kører op til politistationen.

Hvad koster generhvervelse af kørekort?

Ønsker du en konkret pris på generhvervelse af kørekort, kan du se alle vores priser her.

Kontakt os gerne, hvis du ønsker mere information om generhverv. Du kan få fat i os på telefon 53 400 400 eller e-mail info.hmkoreskole@gmail.com

Se priserne her

Anmeldelser fra Trustpilot​

Simon Wulff Fischer

Super fed køreskole! De holder 100% hvad de lover, og man føler sig virkelig velkommen. Havde fornøjelsen af både Henning, Stefan og Hassan som alle har været en fornøjelse!

Bitten Helmersen

Begge vores døtre har været super glade for Steffans undervisning. Varme anbefalinger herfra.

Kent Langstrup Wexøe

Fantastisk! Det gik hurtigere end forventet. Super god køreskole, med de sødeste medarbejdere. Og til overkommelige priser. Jeg kørte selv med Hassan, som er super behagelig og fagligt kompetent. De giver en overblikket over alt hvad der behøves for at klare prøverne. Ingen problemer, kan kun anbefales. 5 store stjerner!