Trustpilot

Lær at køre med automatgear – tag kørekort til automatgear

Kunne du tænke dig at tage kørekort til biler med automatgear, er du kommet til det helt rette sted. Hos HM Køreskole har vi biler med automatgear, således at du har mulighed for at tage kørekort til denne biltype. På den måde slipper du for at skulle tænke på koblingspunkter og gearskift, og i stedet kan du have fuld fokus på trafikken omkring dig.

Lær at køre med automatgear på en af vores afdelinger i henholdsvis Hillerød, Helsingør, Frederikssund eller Holte.

Tag kørekort til automatgear hos os

I dag bliver det mere og mere almindeligt at have automatgear i bilerne, og derfor er der flere og flere, der vælger at tage kørekort til automatgear i stedet for manuelt gear.

Hvis du vælger at tage kørekort til automatgear, skal du dog være opmærksom på, at du ikke efterfølgende må køre i en bil med manuelt gear. Omvendt må du gerne køre i en bil med automatgear, hvis du har kørekort til manuelt gear. Hvis du dog ved, at du alligevel ikke kommer til at køre med manuelt gear, kan du lige så godt vælge at tage et kørekort til automatgear fra start af.

Hvordan kører man med automatgear?

Det er utroligt nemt at køre med automatgear. Glem alt om gearskift og koblingspunkt og lad i stedet din venstre fod hvile under hele turen. Når man kører med automatgear, bruger man nemlig kun den højre fod til henholdsvis at træde på speederen og bremsen.

Når du skal køre i bilen, sættes gearet i D (Drive), mens gearet skal sættes i P (Parking), når du parkerer din bil. For at bakke skal gearet sættes i R (Reverse), og for at holde i tomgang skal gearet sættes i N (Neutral). I nogle biler kan man også sætte gearet i S (Sport), hvis man ønsker ekstra fart/acceleration.

Når du vil starte bilen eller skifte til henholdsvis D, P, eller R, skal du holde foden på bremsen. Fordi der ikke er noget koblingspunkt, vil bilen begynde at trille, lige så snart du slipper foden fra bremsen.

Kontakt os og lær at køre med automatgear

Du er velkommen til at kontakte os for at tilmelde dig vores køreskole.​

Anmeldelser fra Trustpilot​

Simon Wulff Fischer

Super fed køreskole! De holder 100% hvad de lover, og man føler sig virkelig velkommen. Havde fornøjelsen af både Henning, Stefan og Hassan som alle har været en fornøjelse!

Bitten Helmersen

Begge vores døtre har været super glade for Steffans undervisning. Varme anbefalinger herfra.

Kent Langstrup Wexøe

Fantastisk! Det gik hurtigere end forventet. Super god køreskole, med de sødeste medarbejdere. Og til overkommelige priser. Jeg kørte selv med Hassan, som er super behagelig og fagligt kompetent. De giver en overblikket over alt hvad der behøves for at klare prøverne. Ingen problemer, kan kun anbefales. 5 store stjerner!